VPN klađenje i promjena DNSa kao odgovor na blokiran pristup stranim online kladionicama i zabranu online klađenja. Na ovoj stranici ćemo ukratko objasniti što je VPN, kako se koristi i predstaviti vam nekoliko dobrih VPN rješenja, besplatnih i plaćenih. Pristupiti kladionicama možete i preko alternativnih mirror linkova za koje vam ne treba VPN, a možete ih naći na stranici mirror linkovi kladionica.

Promjena DNSa

Odlično besplatno rješenje koje će odblokirati sve stranice je promjena DNSa. Uz osnovne vještine možete ih sami promijeniti na računalima i mobitelima, a sve upute su na stranici Google Public DNS pod "configuration instructions" ili pogledajte ove video vodiče. Na novijim android mobitelima (9+) je extra jednostavno, u mrežnim postavkama pronađete "Private DNS", upišete "dns.google" i to je to, pristup kladionicama odblokiran.

vpn klađenje

Neke države blokiraju porno stranice, neke blokiraju aplikacije poput Vibera ili WhatsAppa jer su konkurencija domaćim telekom operaterima, Google ili Facebook, streaming i torrente jer kradu zaradu industriji, nezavisne medije, a neke blokiraju strane kladionice jer štite domaće - HR cenzura.

Odgovor na više-manje sve internet blokade je VPN. VPN (Virtual Private Network) je mreža na koju se spajate putem računala, laptopa ili mobitela, a koja vam pruža sigurnost od praćenja onog što radite na internetu.

Nećemo ulaziti u tehničke detalje kako VPN - virtualna privatna mreža radi, već kako stvari funkcioniraju iz korisničke perspektive. VPN je program koji instalirate na svoj uređaj (računalo, mobitel), pokrenete ga prije nego što pristupite internetu, a on vas preko servera spoji u državu koju odaberete iz liste dostupnih, kriptira vaše podatke i na taj način vaš ISP - pružatelj internet usluga (t-mobile, a1, tele2) ne može vidjeti što radite i zbog toga vam ne može to ni zabraniti.

Besplatan VPN za klađenje

Postoje dvije vrste VPN-a, besplatni i plaćeni, a glavna razlika je u tome što ste kod besplatnih ograničeni brzinom, prometom ili brojem lokacija na koje se možete spojiti. Bez obzira na to, za početak nije loše isprobati kako stvari funkcioniraju prvo kroz besplatan VPN. Kao najjednostavniju opciju možemo predložiti proxy koji dolazi ugrađen u Opera browser. Nešto bolje rješenje je besplatan VPN koji uz e-mail registraciju možete instalirati na računalo i mobitel je ProtonVPN.

VPN za klađenje

Ako se ipak odlučite za kvalitetniju i sigurniju opciju, tj. plaćeni VPN, predstavljamo po nama trenutno najbolje opcije. Glavne stvari na koje smo pazili kod VPN odabira je cijena, brzina i jednostavnost, mogućnost instalacije na više uređaja, velik broj zemalja i maksimalna briga o vašoj privatnosti. VPN klađenje kladionice ne vole zbog mogućih zlouporaba, pa je naša preporuka da kladionicama pristupate preko servera lociranih u zemlji iz koje dolazite ili susjednih, jer promet će i dalje biti kriptiran pa zabranjene stranice neće biti blokirane, a vaša IP-adresa će odgovarati pa kladionicama neće biti sumnjivo.

 

CyberGhost - Ekskluzivna ponuda sa 80% uštede! - 2,45€ mjesečno (88€ za tri godine VPN surfanja)

cyberghost vpn klađenje

- Garancija za povrat novca 45 dana.

- VPN bez zapisa (No-logs).

- 90 zemalja (HR, RS, BA, SI, MK), preko 5700 servera.

- Prosječna brzina 62 Mbit/s.

- Radi sa US Netflix-om.

- Torrent dozvoljen (P2P).

- Plaćanje moguće i kriptovalutom (BTC).

- Aplikacije za Windows, Mac, iOS, Android, Linux.

- Do maksimalno 7 uređaja istovremeno.

 

ProtonVPN - 6,63€ mjesečno (159€ za 2 godine, PLUS plan)

protonvpn klađenje

- Garancija za povrat novca 30 dana.

- Švicarska kompanija, sve je "open source".

- VPN bez zapisa (No-logs).

- 50 zemalja (RS, SI), preko 800 servera.

- Prosječna brzina 40 Mbit/s.

- Radi sa US Netflix-om.

- Torrent dozvoljen (P2P).

- Plaćanje PayPal i kartice.

- Aplikacije za Windows, Mac, iOS, Android, Linux.

- Do maksimalno 5 uređaja istovremeno.

 

Ovdje možete vidjeti svoje osnovne trenutne podatke koje vidi i vaš ISP, probajte pokrenuti VPN pa se vratite i pogledajte ponovo: