Klađenje uživo je zabavno, a može biti i vrlo profitabilno. Saznajte koja kladionica je najbolji izbor za klađenje uživo i kako zaraditi na primjeru tenis klađenja uživo. Sa pojavom velikog broja sportskih prijenosa putem televizije ili interneta, klađenje uživo je postalo vrlo popularno, a to su najbolje iskoristile brojne online kladionice koje svakodnevno imaju velik broj sportskih događaja u ponudi za live klađenje. Klađenje uživo je poseban užitak koji nam doživljaj utakmice s prijenosom uživo podiže na još višu razinu.

Milijarde eura i dolara se svakodnevno uplaćuje na razne sportske događaje diljem svijeta, a TV prijenosi uživo i klađenje uživo još povećavaju uzbuđenje, podižu adrenalin pa ne iznenađuje ubrzan rast popularnosti. Internet i TV prijenosi nogometnih utakmica su napravili nogometno klađenje uživo super popularnim, a kladioničarske statistike pokazuju da je klađenje na nogomet najpopularnije sportsko klađenje. Ako kladionica ne prenosi utakmicu na koju se želite kladiti, prijenos potražite na stranici utakmice uživo.

uživo klađenje

Ono što bi istakli kao ključno u klađenju uživo je da bi trebalo utakmicu obavezno gledati za vrijeme dok se kladimo kako bi na vrijeme mogli donijeti ispravne odluke. Najbolje je pogledati prvih nekoliko minuta utakmice i vidjeti kako je koji tim ušao u utakmicu, a tek zatim donijeti odluke o klađenju. To je puno bolji način klađenja od klađenja prije utakmice, gdje se po prijašnjim rezultatima i prijašnjoj formi predviđa tko će pobijediti u budućoj utakmici, a velik dio stvari se zanemaruje.

Osim početnog postavljanja i načina na koji se u susret ulazi, koji je često odlučujući faktor o pobjedniku, u live klađenju možemo izbjeći zamke koji treneri postavljaju za druge timove, a nemoguće ih je saznati do samog početka utakmice. Ono što je također moguće u klađenju uživo je da gledate nogometnu utakmicu i vidite da bolja ekipa vodi 2:0 u 80', možete se kladiti na tu ekipu da će pobijediti. Naravno da je koeficijent u tom trenutku mali i da ni to nije 100% sigurna oklada ali može se nešto zaraditi.

Pojedini timovi više od 75% golova postižu u drugom dijelu utakmice (sve takve i slične statistike se mogu naći na internetu, velikim dijelom i na našoj stranici tablice nogometnih liga) pa je to dobra informacija kod klađenja uživo. Napadačke ekipe koje igru grade kroz posjed lopte, ne primaju puno crvenih kartona (dok protivnici takvih ekipa skupe dosta kartona) pa i to može biti dobra oklada u zadnjem dijelu utakmice. Još je puno takvih primjera ali najbolje znanje će te steći sami kroz praksu, praćenjem što većeg broja utakmica i klađenjem uživo.

Jednom kada utakmice krene, više se ne kladimo na koeficijente postavljene prije utakmice, nego se otvara poseban dio, konzola za klađenje uživo gdje se koeficijenti konstantno mijenjaju. Kako će se koeficijenti mijenjati ovisi o puno toga: kako koji tim igra, koliko je novaca uplaćeno na koji ishod i sve to naravno ovisi u kojem smo trenutku utakmice. Ako za primjer uzmemo nogometnu utakmicu gdje jedan tim igra puno bolje od drugoga, ljudi će se kladiti na pobjedu tog tima, pa će kladionica sve više i više spuštati koeficijent kako bi smanjila rizik velikih gubitaka u slučaju pobjede tog tima.

Kod klađenja uživo presudno je poznavati sport na koji se kladite i imati sposobnost brzog donošenja odluka. Prepoznati neki trend u igri je ključ za uspjeh i zaradu kod klađenja uživo jer kada vi primijetite da određeni tim igra dobro i da je koeficijent na njega primamljiv, budite sigurni da su to primijetili i drugi igrači koji će se kladiti na njega što će neminovno dovesti do pada koeficijenta. Budući da se koeficijenti konstantno mijenjaju, vrlo je važno prepoznati dobar koeficijent i iskoristiti ga dok se nije promijenio. Klađenje uživo je izuzetno zabavno, a za prave znalce i iskusne igrače i veoma profitabilno.

 

Najbolja kladionica za klađenje uživo

Izbor broj jedan za klađenje uživo je Bet365 kladionica. Bet365 klađenje uživo je izvrsno, njihova konzola za klađenje uživo je izvanredna, gotovo bez mane, vrlo atraktivna, a istovremeno pregledna i vrlo jednostavna za korištenje. Razrade su široke i pokrivaju skoro sve tipove oklada koje možete zamisliti uključujući azijski hendikep, a svi koeficijenti su nadprosječni. Ne treba zanemariti ni ogroman broj sportskih događaja koje godišnje prenose uživo, a možete ih besplatno gledati na svom računalu ili mobitelu.

Od ostalih kladionica sa odličnim konzolama za klađenje uživo preporučili bi Unibet. Unibet kladionica je vrlo dobar izbor za klađenje uživo zbog brojnih prijenosa uživo koje možete besplatno gledati dok se kladite, odličnih kvota i funkcije "Cash In" koja vam omogućuje da trenutnu okladu unovčite prije krajnjeg rezultata. Vrlo dobar izbor za početnike je Bet-At-Home kladionica zbog svoje jednostavnosti i hrvatskog/srpskog sučelja.

 

Tenis Klađenje Uživo

Brojne su strategije za klađenje uživo na tenis, a jednu ćemo vam na primjeru objasniti. Ovakva strategija podrazumijeva klađenje na oba sudionika, sigurna tenis oklada, tako da ne možete izgubiti na njoj, a tenis je odabran kao sport jer ima samo dva moguća ishoda. Strategija se može primijeniti na bilo koji drugi događaj sa dva ishoda kao što su npr. oklade Over/Under ili Azijski hendikep.

Ono što vam predlažemo prije nego se upustite u ovakav tip klađenja je da u nekoliko prijenosa prvo pratite promjene koeficijenata, a ključne stvari koje trebate promatrati je kako se mijenjaju koeficijenti kada jedan igrač osvoji servis drugome, kada igrač uspije zadržati svoj servis, kada je igrač blizu da osvoji servis protivniku i kada igrač osvoji set. Za primjer uzimamo meč između Rafaela Nadala i Tomaša Berdycha u kojem Nadal kao favorit gubi svoj prvi servis.

najbolja kladionica za klađenje uživo

Tenis meč R.Nadal : T.Berdych

Koeficijenti prije meča - Nadal 1.4, Berdych 2.5

- Nadal gubi servis u prvom setu (set uzima Berdych)

- Koeficijent na Nadala raste na 1.5

- Koeficijent na Berdycha pada na  2.4

- Kladite se na Nadala kod koeficijenta od 1.5 sa 200€

- U drugom setu Nadal osvaja Berdychev servis (set uzima Nadal)

- Koeficijent na Nadala pada na 1.4

- Koeficijent na Berdycha raste na 2.6

- Nadal zadržava svoj servis u trećem setu (set uzima Nadal)

- Koeficijent na Nadala pada na 1.3

- Koeficijent na Berdycha raste na 2.6

- U četvrtom setu Nadal osvaja Berdychev servis

- Koeficijent na Nadala pada na 1.2

- Koeficijent na Berdycha raste na 3.2 i sada imamo priliku za sigurnu okladu i garantirani dobitak!

Kladili smo se na Nadala sa 200€ kod koeficijenta od 1.5 što je profit od 100€. Do 100€ profita smo došli tako što smo pomnožili 200x1.5 i oduzeli početni ulog od 200€. Sada se pri koeficijentu 3.2 kladimo na Berdycha sa 93.75€ što nam daje 300€ s profitom od 206.25€. Imamo garantirani dobitak jer naš ukupni ulog je 293.75€, a bilo tko da osvoji ovaj meč nama donosi 300€. Sigurna oklada i garantirani dobitak od 6.25€. Da smo prvu okladu na Nadala izvršili na koeficijent 1.6 (kod neke druge kladionice koja je u tom trenutku imala takav veći koeficijent) imali bi na kraju dobit od 20€. Koliko bi tada trebalo uložiti na Berdycha ostavljamo vama da izračunate..