Strategije Kladionica

Najbolje strategije za klađenje; nogomet strategija, vrijednosno klađenje, under/over klađenje, arbitražno klađenje, sigurne oklade, betafair strategija, točan rezultat, objašnjenja i primjeri.

nogomet strategija klađenja

 

Nogomet Strategija Klađenja

Strategija za klađenje na nogomet koju ćemo ovdje objasniti bi mogli opisati svima poznatom izjavom "vrijeme je novac". Može se zaraditi ako znate da će kvota u budućnosti padati, a to je vrlo primjenjivo u klađenju na nogomet. Na slici ispod vidimo kako se kreće kvota za neriješen rezultat s obzirom na vrijeme.

nogomet strategija klađenja

Sigurno je dakle da ukoliko nema golova, sa prolaskom vremena kvota će padati i na toj činjenici možemo zaraditi. Kao najjednostavniji primjer možemo uzeti da ste se na početku (nakon 10-ak minuta) utakmice kladili sa Back na kvotu 3,50 i onda na poluvremenu sa Lay okladom na kvotu 2,0. Sa ulogom od 100€ na obje oklade, već na poluvremenu bi ostvarili profit od 150€. Naravno da na utakmici uvijek može pasti gol i poremetiti vam planove, ali ipak postoje i neki podaci koji vam mogu ići u prilog i koje treba iskoristiti. Ako znamo da na nogometnim utakmicama u prosjeku pada 2,6 gola po utakmici (po jedan svakih 30 minuta), to vam daje prilično dovoljno vremena da maksimalno iskoristite ovu strategiju. Isto tako činjenica je da od top Europskih liga u francuskoj Ligue 1 pada najmanje golova i najviše utakmica (oko 28%) završi neriješenim rezultatom pa je to vjerojatno najbolja liga za ovu Betfair strategija nogomet.

Naš savjet je uživo pogledati 10-ak minuta početka gdje se vrlo brzo može vidjeti u kojem smjeru bi utakmica mogla ići. Nema 100% pravila ali neki osnovni pokazatelji su teren u lošem stanju, zatim da igrači ne pokazuju posebnu želju ni agresiju, nema visokog presinga i jakog tempa, igra se odvija na sredini terena i nitko ne pravi ozbiljne gol prilike. Ako procijenimo da je neriješeno vrlo izgledno, izvršiti prvu Back okladu nakon 10-ak minuta, a onda na poluvremenu osigurati profit sa Lay okladom. U slučaju da ipak padne gol ne treba paničariti jer ako slabija momčad povede, kvota na neriješen rezultat bi mogla vrlo brzo pasti i tu nam se odmah otvara prostor za profit, a u slučaju da favorit povede još uvijek nije gotovo jer činjenica je da 28% utakmica ipak na kraju završi neriješeno.

 

Vrijednosno Klađenje

Vrijednosno klađenje ili "Value Betting" je strategija za klađenje koju koriste svi profesionalci, a podrazumijeva klađenje na vrijednost a ne na koeficijente. Dugoročno, vrijednosne oklade su jedina profitabilna vrsta klađenja. Cilj vrijednosnog klađenja je pronaći koeficijente koji predstavljaju bolju vrijednost nego im je dala kladionica i to dugoročno iskoristiti u svoju korist. Ono što ovaj način klađenja podrazumijeva je dobro razumijevanje koeficijenata i onoga što oni predstavljaju. Koeficijenti su ustvari decimalni prikaz vjerojatnosti da će se neki događaj dogoditi.

Npr. u utakmici Liverpool - Chelsea kladionica (odnosno bookmakeri) procijene da je vjerojatnost Liverpoolove pobjede 50%, neriješenog rezultata 30% i pobjede Chelsea 20%. Stvarni koeficijenti na ovu vjerojatnost bi bili 2,0 - 3,33 - 5,0 što kladionice naravno ne stavljaju jer da stave ovakve koeficijente ne bi ništa zaradili (no to nije tema). Vrijednosna oklada bi u ovom slučaju bila da je vaša procjena Liverpoolove šanse da pobijedi 60% (što bi bio koeficijent 1,66) i klađenje na koeficijent oko 2,0 (procjena kladionice od 50%). Dali je vaša procjena a time i oklada bila dobra ili ne, mjeri se jedino dugoročnom profitabilnošću. Formula za pretvaranje vjerojatnosti u koeficijent je K = 1/V * 100, K=koeficijent, V=vjerojatnost. Tako za 20% vjerojatnosti K=1/20 * 100 = 5.

Jedna od strategija za traženje vrijednosnih oklada se može raditi i prema dosadašnjoj formi. Recimo da Liverpool ima formu na svom terenu 7-2-1 (W-D-L) a Chelsea u gostima 1-3-6 (W-D-L). Koeficijenti iz ovakve forme oba tima se vade na slijedeći način: 7 + 6 = 13 od 20 ukupnih utakmica = 65% 2 + 3 = 5 od 20 ukupnih utakmica = 25% 1 + 1 = 2 od 20 ukupnih utakmica = 10% Što bi značilo koeficijente 1,54 - 4 - 10. Naravno da nije sve tako jednostavno, treba uzeti u obzir ozljede i kartone igrača, dosadašnje susrete i slične stvari ali ako bi na ovakav izračun koeficijent kladionice bio 1,8 ili više na domaćina, vrlo je moguće da su napravili krivu procjenu i da oklada ima dobru vrijednost.

 

vrijednosno klađenje

 

Under Over Strategija

Under Over strategija za klađenje je strategija kojom se predviđa hoće li broj nekog ishoda u utakmici biti više (Over) ili manje (Under) od broja koji kladionica postavi. Under/Over oklade mogu biti na broj golova, kornera, kartona, koševa, osvojenih gemova, setova itd., a kao primjer strategije na kojem ćemo objasniti našu Under/Over strategiju uzet ćemo nogometnu utakmicu Liverpoola i Chelsea.

Ono što se najčešće u Under/Over strategiji gleda je zadnjih pet utakmica oba tima ali nije loše provjeriti statistiku cijele sezone. Statistika Liverpoola u zadnjih pet utakmica kao domaćina je da u prosjeku daje 2,5 gola po utakmici, a prima 0,8 a Chelsea kao gost daje 1,8 a prima 0,7. Sada se zbroje manje vrijednosti oba tima 0,8+0,7 = 1,5 i veće vrijednosti 2,8+1,8 = 4,6 a zatim podijele što daje srednju vrijednost (4,6+1,5)/2 = 3,05. Po našim rezultatima ovo bi značilo klađenje na Over 2,5 gola. Sve ispod 2,3 ide pod Under okladu a iznad 2,7 pod Over okladu. Rezultate oko 2,5 (2,4 ili 2,6) je najbolje izbjeći.

Ono što mi u ovu strategiju još dodajemo su koeficijenti ispod kojih se ne kladimo, a to je 1,6 (razlog možete naći na stranici savjeti kladionica) i dosadašnji međusobni susreti ova dva tima. U našem slučaju, barem pola od zadnjih pet ili više međusobnih susreta bi moralo biti odigrano kao Over (sa tri ili više gola) inače se ne kladimo jer tradicija nekih susreta može biti puno više od trenutne forme.

 

Arbitražno Klađenje

Arbitražno klađenje ili arbitražna strategija za klađenje je ustvari oklada u kojoj ne možete izgubiti jer se kladite na oba ishoda neke utakmice ili sportskog događaja, a profitirate iz razlika u koeficijentima. Ono što vam treba za ovu vrstu oklada je račun na nekoj od burzi kvota i račun kod bilo koje druge normalne online kladionice, još bolje više njih.

Princip arbitražne strategije koji mi koristimo ćemo objasniti na primjeru konjske trke: Na Betfairu kvote na pobjedu konja "Midnight Appeal" su: BACK 2,0 / LAY 2,1.

BACK oklada znači da se kladite da će Midnight Appeal biti prvi u utrci, a sa LAY se kladite da neće. BACK oklada je ista kao kod svih kladionica (klađenje na pobjedu), a da bi LAY oklada bila dobitna nije važno na kojem mjestu Midnight Appeal završi, važno je da ne bude prvi. Bit arbitražne strategije je kod bilo koje druge kladionice naći koeficijent na pobjedu Midnight Appeala veći od LAY oklade, koja je u našem slučaju 2,1. Recimo da WilliamHill u ponudi ima pobjedu na Midnight Appeal sa koeficijentom 2,4. Ovo je sigurna oklada, kladite se kod WilliamHilla sa 100€ na pobjedu, a na LAY stavljate 110€. Pokrili ste oba ishoda, da će pobijediti i da neće, a profit vam dolazi iz razlike koeficijenata. Ako Midnight Appeal pobijedi kod WH-a ste zaradili 140€, a na LAY izgubili 121€, dakle imate profit od 19€. Ako Midnight Appeal izgubi profit vam je 10€ jer ste sa LAY osvojili 110€ i od toga sa 100€ pokrili ulog kod WH-a.

Da ne bude zabune, primjer koji smo mi naveli je jako, jako rijedak, potrebne razlike u koeficijentima rijetko budu ovako velike i očigledne jer sve internet kladionice međusobno prate koeficijente i neće vam često dopustiti ovakve oklade. Ponekad hoće ali to uglavnom traje par minuta prije nego dođe do korekcije koeficijenata. Ono što se češće može naći je kombinacija Betfair i lokalna kladionica + mobilno klađenje ali tu morate ukalkulirati manipulativne troškove i razliku valute.

 

Sigurne Oklade

Sigurne oklade ili "SureBets" je strategija za klađenje vrlo slična arbitražnom klađenju jer i kod sigurnih oklada pokrivate sve ishode u utakmici i zapravo ne možete izgubiti. Sigurne oklade se pojavljuju zbog različitih koeficijenata na različitim online kladionicama, a profit koji se na ovakvim okladama može postići zna biti i više od 5%. Sve što vam treba je poveći broj otvorenih računa kod internet kladionica i određena svota novca na svakoj od njih.

Za primjer uzimamo NBA utakmicu: Houston Rockets - Boston Celtics. Koeficijent na pobjedu Houstona kod Unibeta je 2,07 a kod Betssona na pobjedu Bostona 2,05. Klađenjem sa 100€ na oba ishoda bez obzira na rezultat profitirate. Ovo je vrlo jednostavan i očigledan primjer koji se vjerovali ili ne pojavi dosta često.

Postoje određeni web portali kao što je npr. RebelBetting koji prodaju softvere koji traže ovakve događaje i ne morate vi trošiti vrijeme na traženje sigurnih oklada ali ono što nije dobro su zamke koje postoje kod ovakvog klađenja.

Najčešće greške kod sigurnih oklada su: 1.Nemaju sve kladionice ista pravila za klađenje, npr. u našem slučaju upitno je odnose li se obje oklade na regularno vrijeme ili kod jedne vrijedi sa produžetcima. 2.Ako je došlo do očigledne pogreške u postavljanju koeficijenata same kladionice, mogu vam naknadno poništiti okladu. 3.Dok vi postavljate okladu kod jedne kladionice druga promijeni koeficijent. 4.Neiskustvo, u brzini odaberete krivu okladu. Ako želite saznati više o sigurnim okladama i isprobati surebet klađenje, predlažemo vam da se registrirate na RebelBetting stranici.

RebelBetting surebet softver možete besplatno skinuti sa njihovih stranica i isprobati, a oni će vas naučiti kako izbjeći najčešće greške i sve ostalo što trebate znati vezano uz surebet klađenje. Ono što možete od surebet klađenja očekivati je zarada po svakoj okladi između 2-5%, a realna mjesečna zarada vam je u prosjeku oko 10% od iznosa vaše banke. Apetiti su različiti ali ukratko, želite li imati mjesečnu zaradu od 150€ banka bi vam trebala biti 1.500€, a morate imati na umu i pretplatu na surebet softver.

 

Betfair Strategija

Betfair strategija od vas zahtijeva dobro poznavanje onoga na što se kladite i dobro predviđanje kretanja kvota. U našem primjeru iznad ako mislite da će koeficijent na Midnight Appeal u budućnosti pasti, možete na tome zaraditi. Kladite se na pobjedu, BACK sa 100€ pri koeficijentu 2,0.

betfair strategija

Zatim čekate da koeficijent padne na recimo 1,7 što znači i da će LAY oklada pasti na 1,8. Sada na LAY odaberete ulog 110€ i imate siguran dobitak bez obzira na ishod utrke.

Under Over strategija klađenja

Betfair burza kvota vam obračuna dobitak i ulog od 100€ prebaci na vaš račun i prije nego se događaj završi, a u listi konja (zeleno) vidite da bez obzira na ishod vi imate profit. U našem slučaju minimalno 10€ ako Midnight Appeal ne pobijedi ili 12€ ako pobijedi.

Arbitražno klađenje

Proces ide obratno ako predviđate da će koeficijent u budućnosti rasti, dakle prvo se kladite na LAY, a kada naraste na BACK. Kao primjer je uzeta konjska trka ali nema razlike koji god sport odaberete. Na ovaj način puno ljudi dobro zarađuje trgovanjem kvota, a sve što vam treba je nešto novca na računu i odlično predviđanje kuda će ići kvote.

Rizik ovakvog trgovanja je kriva procjena, ako kvota ode u drugom smjeru plan pada u vodu ali nije sve izgubljeno. Skoro sve oklade koje burze imaju u ponudi imaju i u ponudi za klađenje uživo pa se često potrebni koeficijent može dobiti na live klađenju. Prije nego isprobate ovu strategiju probajte na 10-ak utakmica predvidjeti kretanje kvota, a ako vam dobro ide, nema razloga ne zaraditi nešto novca svojom dobrom sposobnošću. Dobri tipsteri svojim prognozama ruše kvote pa je i to jedan od savjeta kako saznati u kojem smjeru će se kvota kretati. Kretanje kvota možete pratiti i na našoj stranici pad kvota.

 

klađenje na točan rezultat strategija

 

Točan Rezultat

Strategija za točan rezultat utakmice je vezana uz Bet365 kladionicu i njihovu "Bore Draw Money Back" promociju. Klađenje na točan rezultat utakmice je vrlo zanimljivo jer su kvote takve da sa malim ulogom možete ostvariti velik povrat novca. Prvi korak u ovoj strategiji je naći utakmicu za koju se očekuje malo golova, točnije manje od 2,5 gola (under over strategija). Razlog zašto se igra utakmica sa malo očekivanih golova je zbog manje mogućih kombinacija rezultata. Utakmica u kojoj se očekuje mali broj golova ima šest mogućih rezultata: 0:0, 1:0, 0:1, 1:1, 2:0 i 0:2. Kada u ovo uključimo bet365 promociju, ostaje nam samo pet mogućih rezultata.

Matematički gledano tih pet mogućih rezultata, ako uzmemo da svaki ima istu šansu za ishod, pojedinačno predstavlja kvotu 5,0 (20%). Kvote za točan rezultat su rijetko kada ispod 6.0 što već samo po sebi predstavlja dobru vrijednost za klađenje. Idući korak kod ove strategije za točan rezultat utakmice je odrediti koja momčad ima prednost. Ako se očekuje pobjeda domaćina, kladite se samo na rezultate 1:0 i 2:0. Isto vrijedi ako je prednost na strani gosta, kladite se na 0:1 i 0:2. Najbolja oklada sa stajališta mogućih kombinacija je kada se očekuje neriješen ishod utakmice jer tada se kladite samo na jedan rezultat, 1:1, a zbog bet365 promocije imate povrat uloga ako utakmica završi 0:0.