Sistemi Kladionica

Najbolji sistemi za klađenje; Martingale, Paroli, D’Alambert i SuperSistem za kladionicu. Povećajte svoje dobitke sa sistemima za klađenje. Sistemi kladionica služe kao alat koji vam treba povećati šansu za dobitak, a veliku većinu njih su još prije nekoliko stoljeća izmislili kasino igrači. Na ovoj stranici možete pročitati objašnjenja sa primjerima i naš SuperSistem koji je nastao na temelju našeg znanja i iskustva. Naše mišljenje je da sistemi za klađenje, iako su u teoriji oni jedini način kojim klađenjem ne možete izgubiti, daju samo prividnu sigurnost, a dugoročno profitiraju jedino kladionice i kasina.

Albert Einstein je davno zaključio da "nitko ne može odnijeti novce sa ruleta osim ako ih ne ukrade dok krupije ne gleda". Npr. sa Martingaleovim sistemom (duplanjem) vi teoretski ne možete izgubiti ali u praksi, kao što to možete u objašnjenju pročitati, taj sistem može biti vrlo nezgodan i može vam donijeti vrlo velike gubitke. Naš SuperSistem je vrlo oprezan pristup klađenju koji će vam sigurno povećati šansu za dobitak ali ni on nije garancija da će te zaraditi jer se uvijek može desiti da zbog premale banke ili ne opreznosti izgubite novce.

sistemi klađenja

U osnovi postoje samo dvije vrste sistema za klađenje, sistemi za klađenje sa negativnom progresijom i sistemi za klađenje sa pozitivnom progresijom. Razlika je što kod negativnog sistema za klađenje povećavate ulog kod promašaja, a kod pozitivnog sistema za klađenje povećavate ulog kod pogotka.

 

Martingale Sistem za Klađenje

Martingale sistem za klađenje je sistem sa negativnom progresijom, više manje svima poznat i skoro svi igrači su ga barem jednom u životu isprobali. Martingale je u običnim kladioničkim krugovima popularno duplanje nakon promašaja. Martingale sistem započinjete tako da prvo odredite ulog s kojim se počinjete kladiti. Sve dok vam je oklada dobitna, nastavljate se kladiti sa istim ulogom a tek kada promašite okladu, duplirate ulog sve dok opet ne pogodite. Nakon pogotka ulog opet vraćate na početno stanje itd.

Primjer Martingale sistema za klađenje:

Uzmimo za primjer da se kladite na koeficijent 2,0 koji je minimalan u ovom sistemu, početni ulog vam je 10€ i tek nakon šeste oklade dobijete. Ukupno ste uložili 10 + 20 + 40 + 80 + 160 + 320 = 630€, a na zadnjoj okladi ste dobili 320x2=640€ što znači profit od samo 10€. Naravno da se nikome ne riskira 630€ da bi imao profit od 10€ pa se velika većina domišljatih kladioničara kladi na nešto što ipak donosi veći profit kao što je u nogometu neriješeni rezultat kojem se koeficijent kreće oko 3 ili točan broj golova u hokeju gdje je koeficijent oko 5. Ono na što nitko ne računa, a zna se desiti, je da niz bez neriješenog rezultata može potrajati, a u hokeju se znalo desiti da pojedine ekipe cijele sezone ne odigraju utakmicu sa točno pet golova. Zvuči nevjerojatno ali svi koji su se kladili ovim sistemom jako dobro znaju o čemu je riječ.

Ono što trebate imate na pameti kod ovog sistema je da ulog jako, jako brzo raste (u našem primjeru sa početnom okladom od 10€ nakon niza od 10 promašenih utakmica ulog vam je narastao na 5120€) i da trebate imati ogromnu banku prije nego odlučite ovaj sistem isprobati, a nemojte zanemariti ni podatak o maksimalnom ulogu po okladi koji vam je kladionica spremna primiti.

 

Paroli Sistem za Klađenje

Paroli sistem za klađenje je sistem sa pozitivnom progresijom, u biti potpuna suprotnost Martingale sistemu pa je i poznat kao Anti-Martingale sistem. Kod ovog sistema kod svake pogođene oklade duplate ulog, a ono što trebate unaprijed odrediti je nakon koliko oklada krećete iz početka. Naš prijedlog su tri oklade (maksimalno pet). Ovaj sistem je zamišljen kako bi maksimalno iskoristio pozitivne nizove kojih u klađenju naravno ima, isto kao i negativnih. Sistem je po našem mišljenju u svakom slučaju bolji od Martingele sistema jer ne trebate veliku banku, a u slučaju pozitivnih nizova će te osvojiti više nego bi osvojili sa fiksnim ulozima.

Primjer Paroli sistema za klađenje:

1.Kladite se sa 10€ i pogodite,

2.Kladite se sa 20€ i pogodite,

3.Kladite se sa 40€ i pogodite.

Naš prijedlog je da sada resetirate ulog i krenete od početka ali recimo da nastavite i promašite:

4.Kladite se sa 80€ i promašite. Sada opet krećete iz početka.

 

D’Alambert Sistem za Klađenje

D’Alambert sistem za klađenje je dobio ime po francuskom matematičaru iz 18. stoljeća Jean le Rond D’Alambertu i to je još jedan sistem negativne progresije sličan Martingale sistemu ali ne tako agresivan. Kod D’Alambert sistema isto kao i kod Martingale kladi se na utakmice sa koeficijentom ne manjim od 2,0. Svaki puta kad izgubimo podižemo unaprijed određeni ulog za jednu jedinicu, a svaki puta kada pogodimo spuštamo ulog za jednu jedinicu. Kada ulog dođe do nula niz je završen. Prije početka potrebno je odabrati osnovnu jedinicu pomoću koje će se određivati ulog. U našem primjeru osnovna jedinica je 10€.

Primjer D’Alambert sistema za klađenje:

1.Kladite se sa 10€ i promašite,

2.Kladite se sa 20€ i promašite,

3.Kladite se sa 30€ i pogodite,

4.Kladite se sa 20€ i pogodite,

5.Kladite se sa 10€ i pogodite. Niz je završen.

Završetak svakog niza vam osigurava profit, a ono što je dobro kod ovog sistema je da ulozi ipak ne rastu tako naglo kao kod Martingale sistema ali za slučaj većeg negativnog niza ipak trebate imati poveću banku. Ovo je dosta dobar sistem, a da bi bili uspješni u njemu, postotak pogodaka vam treba biti veći od 50%. Ovaj sistem je vrlo zahvalan ako lovite bonuse kladionica gdje trebate velik broj obrtaja (izvršenih oklada), a u konačnici imate male ili nikakve gubitke. Npr. BetAtHome kladionica vam nudi bonus od 100€ za uplatu od 200€. Sa ovim sistemom dosta lagano možete okrenuti potreban broj oklada, a na kraju ostati makar iznos bonusa u plusu. Listu svih bonusa možete naći na stranici bonusi online kladionica.

 

SuperSistem za Klađenje

Super Sistem za klađenje je kombinacija gore opisanih sistema, našeg znanja i iskustva i on je od svih navedenih jedini sistem koji vam predlažemo da isprobate. Prijedlog uloga po okladi (singlu) za ovaj sistem je 5€ (maksimalno 10€) i početna banka 200€ (ako imate veću banku ili kada vam postojeća naraste možete povećati uloge). Ideja SuperSistema je ne izgubiti novce, a zaraditi što više moguće s time da se svaka dobivena oklada (dan u plusu ili na nuli) smatra završetkom sistema. Svakim pogođenim singlom SuperSistem odmah i završava, poduplali ste ulog i zaradili novce, nema razloga za nastavak. SuperSistem se nastavlja samo u slučaju da završite u minusu (nula se ne smatra minusom). Sistem najbolje rezultate daje ako se kladite na više singlova dnevno, a zbog jednostavnosti ćemo objasniti na okladama sa najmanjim koeficijentom (kvotom) 2,0.

Kao primjer SuperSistema na kojem ćemo dati objašnjenje su tri singla, svaki sa ulogom 10€. Možete igrati i više singlova ali onda je bolje da ulog po okladi smanjite na 5€.

Recimo da su vam od tri uplaćena singla dva prošla, a samo jedan nije, nema razloga za nastavak sistema jer ste dan završili u plusu 10€. Recimo da vam je jedna oklada bila poništena, jednu ste promašili, jednu pogodili. SuperSistem opet završava jer niste u gubitku, dan ste završili na nuli ili u minimalnom plusu.

Recimo da ste od ova tri odigrana dva promašili, SuperSistem nastavljate samo za jednu okladu jer su ove druge dvije međusobno poništene (uplatili ste 30€, u minusu ste 10€). Cilj SuperSistema je poništiti tih 10€ gubitka, vratiti stanje na nulu. SuperSistem nastavljate samo za tu jednu minus okladu, kao kod D’Alambert sistema podižete ulog za osnovnu jedinicu, dakle kladite se sa 20€. Ako pogodite sistem se završava, s tim da vam je banka sada u plusu 10€. Ako promašite nastavljate sa podignutim ulogom za još jednu jedinicu, dakle kladite se sa 30€. Ako pogodite sistem se završava, s tim da vam je banka sada opet na nuli. SuperSistem najčešće završava na drugoj ili trećoj okladi i u tom slučaju vam je banka ili u plusu ili na nuli što se sve smatra dobrim rezultatom jer osnovni cilj SuperSistema je ne gubiti novce. U slućaju da i treća oklada bude promašena, dalje nastavljate sa klasičnim D’Alambert sistemom sve dok ne vratite uložene novce, a zatim opet krećete iz početka. Ako ste ranije povećali početnu banku, na ovom koraku je ponekad pametno početi niz iz početka bez obzira na gubitak jer si štedite vrijeme, a banka vam je i tako od prije u plusu. Također, dok traje SuperSistem za promašenu okladu iz prvog dana u drugom danu možete nastaviti sa klađenjem na nove singlove. Na taj način ste i dalje u mogućnosti povećavati banku.

Ako vam se ništa od ovih sistema za klađenje ne sviđa, sve vam djeluje prerizično, predlažemo vam da proučite profesionalno klađenje, arbitražno klađenje i sigurne oklade zatim bonus klađenje jer možda je to nešto za vas.