Što je Hendikep Klađenje?

što je hendikep klađenje Hendikep klađenje je na razliku postignutih golova, koševa ili poena, a vrlo popularno i atraktivno klađenje zbog većih kvota nego na osnovnom 1x2 klađenju. Hendikep ovisi o sportu na koji se kladite, za nogomet, rukomet i hokej su to postignuti golovi, u košarci koševi, a u tenisu mogu biti gemovi ili setovi. Za razliku od klasičnog 1x2 klađenja gdje se kladite na konačnog pobjednika ili neriješeno i gdje su oklade na favorita vrlo niske, hendikep klađenjem se kvote izjednačuju dodavanjem virtualne prednosti nekoj ekipi.

Kao primjer uzmimo utakmicu Hrvatska - Azerbejdžan u kojoj su kladionice očekivale pobjedu Hrvatske sa tri gola razlike. Na našim prostorima i u domaćim lokalnim kladionicama, nudi se klađenje na Europski hendikep koji ima tri moguća ishoda. U primjeru iznad, Europski hendikep-2 je bio postavljen sa kvotama 2,10 – 3,70 – 2,80. Ako ste mislili da će Hrvatska pobijediti sa tri ili više razlike kladili bi se na tip 1 (2,10), ako ste mislili da će pobijediti sa točno dva razlike kladili se na tip X (3,70), a ako ste mislili da Azerbejdžan neće izgubiti sa dva, tri ili više gola, kladili se na tip 2 (2,80). Utakmica završi pobjedom Hrvatske 2:1, dobitna je samo oklada na tip 2.

hendikep klađenje

Po našem mišljenju, bolje i jednostavnije je klađenje na Azijski hendikep što nude više manje sve najbolje kladionice. U primjeru Hrvatska – Azerbejdžan, Azijski hendikep je bio postavljen na 2,5 gola, a kvote su bile 2,20 – 1,70. Sada imate samo dva hendikepa za klađenje, Hrvatska-2,5 (2,20) oklada kojom očekujete pobjedu sa 3 ili više gola, ili se kladite na Azerbejdžan+2,5 (1,70) oklada kojem očekujete da gosti neće izgubiti sa 3 ili više gola. Kod Azijskog hendikepa postoje samo dva moguća ishoda pa imate veće šanse za dobitak, a kao što vidite i iz navedenog primjera koji je uzet kao stvarno stanje, kvote su bolje. Oklada na Europski hendikep-2 (2,10) je isto što i Azijski-2,5 (2,20), da bi bile dobitne, Hrvatska je trebala pobijediti sa tri ili više gola razlike.

Više o klađenju na Azijski hendikep i Azijski zbroj golova, oklade koje preferiraju profesionalci, možete iz primjera pratiti na našoj stranici besplatni tipovi.