stablecoin klađenjeStablecoin klađenje je stabilna alternativa na klađenje kriptovalutama promjenjive vrijednosti poput Bitcoina ili Ethera. Klađenje Stablecoinom u praksi djeluje isto kao da se kladite klasičnim novcem, jer u konačnici, na kladionici i on vam predstavlja samo digitalni zapis. Proces klađenja je takav da svoj novac prvo prebacite u Stablecoin tj. digitalni oblik novca, pa onda s njim uplatite u odabranu kripto Stablecoin kladionicu. Popis kripto kladionica koje imaju Stablecoin kao opciju uplate, možete naći na kripto kladionice.

klađenje stablecoinom

Najbolje mjesto na kojem možete kupiti razne kriptovalute je Binance, gdje ih možete kupiti karticama (VISA, MasterCard) ili bankovnom uplatom. USDT (tether stablecoin) možete kupiti direktno karticom, a ostale kupovinom BTCa pa zamjenom na Binance burzi. Za direktnu kupovinu potrebno je proći standardnu Binance verifikaciju.

Druga, anonimna kupovina Stablecoina je na način da prvo kupite BTCa na bankomatu, pa prebacivanje u Stablecoin (USDT, USDC, DAI, TUSD, PAX) na Binance (anonimno do iznosa 2 BTC/24h), i onda uplata na kladionicu.

Što je Stablecoin?

Stablecoin je naziv za sve kriptovalute čija vrijednost je vezana uz neke opipljive, stvarne vrijednosti poput dolara, eura ili zlata, dok digitalni oblik Stablecoina omogućuje da se brzo i jeftino vrijednost prebacuje preko svijeta. Zamislite situaciju i kompleksnost prebacivanja 20kg zlata sa jedne strane svijeta na drugu.. Stablecoin vezan uz vrijednost zlata to riješi u sekundama uz trošak transfera u centima.

Kriptovalute poput Bitcoina i Ethera nemaju stvarnu vrijednost za koju su vezani, cijena im ovisi o tržišnom zakonu ponude i potražnje, pa je zbog toga vrlo promjenjiva. Svi poznavatelji kriptovaluta znaju da je jedan Bitcoin u određenom trenutku vrijedio čak $20k, da bi godinu nakon toga pao do skoro $3k, pa opet narastao na $10k. Takva promjenjivost cijene nije idealna za bilo kakva online plaćanja, i tu na scenu ulazi stabilnost (vidljiva na slici ispod) koju nude Stablecoini.

stablecoin

Postoje različite vrste Stablecoina, neki su vezani za fiat valute poput dolara ili eura, neki su vezani za zlato, a neki putem pametnih ugovora za druge kriptovalute. Više o različitim vrstama, prednostima i manama možete pročitati na wikipediji.

Ako trebate bilo kakvu pomoć u vezi kripto stablecoin klađenja, imate neki problem ili samo želite podijeliti sa nama svoje iskustvo javite se preko kontakt stranice.