bitcoin klađenjeUpute za kripto bitcoin klađenje, kako anonimno kupiti bitcoin i kako ga prodati, bitcoin kartice i moguće opasnosti. Ako želite detaljnije saznati što je bitcoin predlažemo wikipediju, a ukratko, BTC je digitalna valuta bazirana na matematičkim algoritmima i kriptografiji, možemo reći nova vrsta digitalnog novca.

Nama je bitnije da vam objasnimo kako stvari funkcioniraju u praksi. Svi vi koji ste do sada već koristili online kladionice zapravo ne bi trebali imati problema oko korištenja bitcoin kladionica jer ste na neki način već upoznati sa prebacivanjem novca, korištenjem online novčanika i procesom samih uplata i isplata. Vrlo sličan je i proces bitcoin klađenja, a možemo ga sažeti u tri točke; trebate kupiti Bitcoin, kladiti se i nakon što nešto zaradite, prodati Bitcoin.

1.Kako kupiti Bitcoin, Ether, Stablecoin ili bilo koju drugu kriptovalutu?

- Najbolje mjesto za kupovinu kriptovaluta je Binance, vodeća svjetska burza kriptovaluta. Osim burze na kojoj možete trgovati, na Binance možete kupiti određene kriptovalute karticama (VISA, MasterCard) ili bankovnom uplatom. Za direktnu kupovinu Bitcoina, Ethera i ostalih kriptovaluta, potrebno je proći standardnu Binance verifikaciju.

- Anonimna kupovina bitcoina se može obaviti na bitcoin bankomatima (instaliran u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Beogradu, Novom Sadu, Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru). Nakon što kupite BTC najbolja opcija ako ga želite prebaciti u Stablecoin (USDT, USDC, TUSD, PAX) ili bilo koju drugu kriptovalutu je Binance (anonimno za 2 BTC/24h).

Nakon kupovine, potrebno je prebaciti kripto na račun kladionice što možete uraditi direktno ili zbog dodatne sigurnosti i još veće anonimnosti ubaciti i međukorak sa vlastitim novčanikom. Primanje/slanje kriptovaluta je vrlo jednostavan proces u kojem samo kopirate adresu ili skenirate QR kod i pritisnete tipku pošalji.

2.Na što trošiti Bitcoin?

- Jedna od opcija su bitcoin kladionice, vrlo popularne u dijelovima svijeta gdje je online klađenje zabranjeno poput SAD-a, a vrlo vjerojatno će uskoro postati popularne i u Europi jer velik broj zemalja se sprema (ili već jesu) uvesti poreze na klađenje koji će igračima ukloniti i ovako male šanse da nešto zarade. Rješenje su i ako imate problema sa državnim blokiranjem bankovnih transakcija ili kartica. Ipak, najveća količina bitcoina se i dalje vrlo vjerojatno troši na zabranjene stvari unutar dark weba jer anonimnost je otvorila i ta vrata.

3.Kako prodati Bitcoin?

bitcoin karticeOdgovor na ovo pitanje zapravo već postoji u dijelu kako ga kupiti. Dakle nakon što ste oteli kladionicama nešto njihovih bitcoina, prodati ih možete na Binance ili bitcoin bankomatima. Treća opcija su Bitcoin kartice sa kojima možete kupovati po dućanima ili podizati novce na bilo kojem bankomatu, naša preporuka je Binance kartica.

 

Bitcoin opasnosti

Ono što treba znati kao moguće opasnosti (bitcoin need-to-know) kod korištenja su da ako pri procesu slanja/primanja krivo upišete bitcoin adresu nemoguće je te bitcoine spasiti. Može se desiti da ako uplaćujete mobitelom preko QR-koda kojeg skenirate na web stranici, slika ne odgovara bitcoin adresi jer je web preglednik povukao neke stare podatke. Problem se unaprijed riješi reloadom stranice.

Drugo, obavezno radite backup novčanika jer u slučaju da vam se nešto desi sa računalom ili mobitelom bez backupa ih ne možete vratiti.

Treća stvar je činjenica da se bitcoin prodaje na burzama, cijena mu ovisi o zakonu ponude i potražnje ali i o špekulantima koji svojim postupcima dižu i spuštaju cijenu u velikim skokovima. Tako može ispasti da vi poduplate bitcoine na kladionici ali on izgubi na vrijednosti koju ste platili pri kupovini i na kraju imate još manje. Isto tako se može desiti da cijena poraste i onda ni krivi ni dužni imate puno više nego ste to svojim klađenjem napravili.

Ako želite izbjeći moguće promjene vrijednosti, predlažemo Stablecoin klađenje.

Što se tiče sigurnosti samih bitcoin kladionica treba znati da za sada nisu sve regulirane od strane državnih institucija ali vidjeli smo na primjeru FullTilt ponzi scheme da reguliranost nije garancija sigurnosti. Bitcoin kladionice funkcioniraju ponajviše na povjerenju samih igrača i razmjeni iskustva, a korisnika je svakim danom sve više. Ove kladionice su novost, postoje tek nekoliko godina i naša su preporuka za rekreativne igrače (recimo oni koji na klađenje troše do 200€ mjesečno). Oni ozbiljniji neka ipak provjere listu kladionica koje mogu naći na stranici najbolje online kladionice jer neke od njih postoje i uspješno služe online igrače već 20-ak godina. Bitcoinom možete uplatiti na Binance karticu ili neku drugu (Wirex, Coinbase, Paycent), a onda s njom u neke od navedenih najboljih i najsigurnijih online kladionica.

Ako trebate bilo kakvu pomoć u vezi bitcoin klađenja, imate neki problem ili samo želite podijeliti sa nama svoje bitcoin iskustvo javite se preko kontakt stranice.