online intenet klađenjeOnline Klađenje je danas u punom smislu riječi pametnije klađenje jer klađenje 'u plusu' u Hrvatskoj je potpuno nemoguća misija, a zašto pročitajte na stranicama SlobodneDalmacije. Rješenje problema je online klađenje u stranim kladionicama koje nemaju manipulativnih troškova ni dodatnih poreza na dobitak, a osim toga imaju odlične bonuse, puno bolje kvote, veće razrade, besplatne prijenose, itd. Ako ste iz Hrvatske, Slovenije, Srbije ili Crne Gore u roku pet minuta možete početi sa online klađenjem, a najjednostavniji i najbrži način su PaySafe bonovi (više detalja niže na stranici). U slučaju blokiranog pristupa online kladionicama, rješenje (besplatno) je VPN klađenje ili pristup preko alternativni linkovi kladionica.

Svim početnicima ili onima koji ne znaju ni jedan strani jezik prevedeno sučelje će olakšati snalaženje i korištenje. Listu kladionica sa hrvatskim/srpskim ili slovenskim sučeljem potražite na stranici online kladionice na hrvatskom. Kako bi vam pomogli sa odabirom najbolje kladionice, sastavili smo listu: najbolje internet kladionice.

 

upute za online klađenje

 

Nakon što odaberete kladionicu, potrebno je registrirati se, a jedini uvjet koji trebate ispuniti je da ste punoljetni. Nakon što popunite sve podatke potrebne za registraciju, kod većine kladionica dobijete na e-mail potvrdu sa svim unesenim podatcima i klikom na link u e-mailu potvrđujete sve napisano. S tom operacijom ste završili proces registracije, a jedino što vas dijeli od online klađenja je uplata novca na vaš korisnički račun. Uobičajeni načini uplate/isplate su detaljnije opisani ispod, a svakako pročitajte naše iskustvo i savjeti sa online klađenjem.

 

Online Kladionice Uplate

Paysafe klađenje

paysafe karticaPaysafe kartica je trenutno najjednostavniji i najbrži način za online klađenje ako ste iz Hrvatske, Slovenije, Srbije ili Crne Gore. Paysafe kartica se kupi kao i bon za mobitel, a mogu se kupiti u svim EU zemljama na kioscima, benzinskim pumpama, raznim trgovinama, a zatim upotrebljavati iz bilo koje zemlje. Paysafe kartice podržavaju uglavnom sve online kladionice (listu možete naći na slici pri dnu stranice). Kada kupite Paysafe bon, otkrijete skriveni pin od 16 znamenki koji se upisuje kod uplate. Paysafe bon kartice postoje u vrijednostima od 10, 25, 50 ili 100 eura. Uplata je trenutna ali novac sa kladionice nije moguće isplatiti natrag na Paysafe karticu, a za to možete koristiti posrednike Skrill ili Neteller koji podržavaju i isplate sa kladionica. Druga opcija isplate je putem bankovnog transfera.

Ulaskom Hrvatske u EU, Paysafe bon kartice se mogu kupiti na svim Tisak i iNovine kioscima, INA, Petrol, Crodux, Tifon benzinskim postajama i u trgovačkim centrima Plodine, a postoje u vrijednostima od 50, 100, 200 i 500 kuna. Nije potrebno uplatiti kompletan iznos sa kartice, dakle sa jednim bonom možete izvršiti nekoliko uplata na različitim mjestima. Ako ne želite raditi direktnu uplatu u online kladionicu (ili nije moguće), u tom slučaju nadopunite Skrill ili Neteller račun, a zatim radite uplate/isplate na online kladionice.

Građanima EU dostupna je i usluga "my paysafecard" vaš osobni online račun za plaćanje u koji možete učitati svoje kupljene PaySafe kodove, a zatim na internetu plaćati pomoću korisničkog imena i zaporke. Od 2020.god. plaćanja iznad 50€ (350HRK) mogu se obavljati samo putem my paysafecard računa. Pojedinačna plaćanja do 50€ i dalje se rade unosom 16-znamenkastog paysafecard PIN koda.

Kreditne / debitne kartice

Vjerojatno najbolji način kako uplatiti novac na online kladionice je kreditnim ili debitnim karticama. Kreditne kartice koje sve internet kladionice primaju su VISA i MasterCard kartice, nešto rjeđe su Diners i American Express. Uglavnom sve internet kladionice primaju i debitne kartice kao što su Maestro i VISA Electron ali morate provjerite kod svoje banke da li je omogućena upotreba debitne kartice na internetu. U Hrvatskoj provjereno rade devizne debitne kartice (VISA) od PBZ i Erste banke. Naša preporuka je PBZ jer Erste banka isplate na karticu vrši samo u dolarima (politika banke kojom vam kod konverzije valute na svaku isplatu naplate oko 2% troška).

Za uplate iz Srbije možete koristiti VISA Virtuon kartice od Raiffeisen i Intesa Banke. Ovo su također debitne kartice ali rade na principu prepaid kartica, dakle koliko novca uplatite toliko možete i potrošiti. U Bosni i Hercegovini koriste se VISA debitne kartice Raiffeisen banke, VISA Prepaid Hypo Alpe Adria ili VISA Electron Nove Banke. U Crnoj Gori VISA Electron kartice Podgoričke banke, CKB ili Hypo Alpe Adria. U Makedoniji NLB Tutunska, UNI Banka i ProCredit banka.

VISA web prepaid kartica

Za sve one koji nemaju stalne bankovne račune uz koje idu kreditne/debitne kartice ili ih zbog straha ne žele koristiti na internetu, VISA prepaid kartice su rješenje. VISA web prepaid kartica služi prvenstveno za sigurnu kupovinu putem interneta, a odlična vijest je i da uglavnom sve internet kladionice i novčanici (Skrill, Neteller) primaju ovu karticu. Uplatom na vaš VISA račun u banci određujete limit vaše kartice. Na taj način jednostavno smanjujete rizik zlouporabe jer na računu imate sredstava upravo onoliko koliko kupovinom putem interneta planirate potrošiti. U Hrvatskoj VISA web prepaid kartice imaju skoro sve banke (provjereno OTP banka, HPB i Hypo), u Srbiji su to kartice Raiffeisen i Intesa Banke - VISA Virtuon, u BiH VISA Prepaid Hypo Alpe Adria banke.

Skrill

skrill online klađenjeSkrill (bivši naziv moneybookers) je dobra opcija za uplate/isplate sa online kladionicama. Skrillom možete slati i primati novac, prebacivati na razne druge Skrill račune, kupovati i plaćati na internetu. Skrill je sistem online novčanika poput PayPala, da biste poslali nekom novac potrebno je da unesete samo njegovu email adresu i iznos koji želite da pošaljete. Isto tako kupac može vama plaćati za razne usluge.

Skoro sve kladionice predstavljene na našoj stranici ga podržavaju. Isplate i uplate novca na račun internet kladionica sa vašeg skrill računa je u većini slučajeva trenutan i to je glavna prednost jer sa obzirom da je preporuka otvoriti račun u barem pet kladionica Skrill omogućuje da se novac ne mora držati na pet različitih adresa. Skrill uplate možete izvršiti kreditnom/debitnom karticom (VISA, Diners, American Express, JCB), a možete izvršiti uplatu i PaysafeCardom, bankovnim transferom ili Bitcoinom.

Proces uplate/isplate iz banke na skrill račun traje nekoliko radnih dana pa je u svakom slučaju naša preporuka jednom mjesečno uplatiti iznos koji smo si odredili za taj mjesec (o ograničenju troškova više pročitajte na stranici savjeti za klađenje). Troškovi uplate iznose 1% iznosa koji želite uplatiti. Trošak za slanje na drugi Skrill račun je 1,45%. Ako se odlučite za bankovni transfer, bankovni račun Skrilla kao i druge potrebne informacije možete pronaći kada se registrirate na Skrill.

Preporučujemo Skrill račun otvoriti u onoj valuti u kojoj će te imati račun u online kladionici. Na taj način se izbjegava konverzija valuta i ne mali troškovi (oko 4%) povezani s time. Za korisnike online kladionica i casina preporučujemo EURO, a za pokeraše američki dolar. Jednom odabranu valutu na Skrillu ne možete naknadno promijeniti.

Još jedna napomena kod Skrilla je da bi trebali imati isti e-mail za Skrill i kontakt mail koji ste dali pri otvaranju računa kod kladionice. Skrill verifikacija je proces koji je potrebno napraviti kako bi si povećali limite uplate/isplate, a obavlja se na način da korisničkoj službi pošaljete kopiju osobnih dokumenata (osobna iskaznica, putovnica, vozačka) i dokaz o adresi stanovanja (račun na vaše ime ili izvadak iz banke). Detalji i upute za verifikaciju će vam biti dostupni nakon što registrirate svoj Skrill račun.

skrill klađenje

Neteller

Neteller je internet novčanik isti kao Skrill, također je vrlo pouzdan i jednostavan za upotrebu, a radi na isti princip kao PayPal ili Skrill. Da biste poslali nekom novac potrebno je unijeti samo njegovu email adresu i iznos koji želite poslati. Uglavnom sve online kladionice ga podržavaju. Neteller uplate možete izvršiti sa VISA karticama, bankovnim transferom, PaysafeCard i Bitcoinom, a troškovi su 2,5% za sve metode. Troškovi transfera sa jednog na drugi Neteller račun, npr. rodbini ili prijateljima, iznosi 1,45% od iznosa.

Prednost Netellera nad Skrill su veći limiti uplata i isplata. Neteller ima veće troškove kod isplate novca na bankovni račun ili putem čeka ali ako želite izbjeći ovaj trošak, novac možete isplatiti direktno sa računa kladionice putem bankovnog transfera, a uglavnom sve kladionice snose troškove za jednu isplatu mjesečno. Dodatna prednost Netellera su njegove platne kartice koje su dostupne za sve igrače iz EU. Neteller kartice se vežu uz vaš Neteller online račun, a pomoću njih onda možete dalje vršiti sigurna plaćanja ili povlačenje uloga. Postoje dvije vrste; virtualna kojom možete obavljati bilo kakav online shoping, i prava fizička debitna kartica koju dobijete na svoju kućnu adresu, a sa njom onda dalje možete kupovati po dućanima ili podizati novce u bilo kojoj državi i na bilo kojem bankomatu. Kompletne upute o Netelleru i opće informacije poput registracija, uplata, isplata, Neteller verifikacija, kartica, VIP program, možete naći na Neteller help stranici.

neteller kartica

Bankovni Transfer

Bankovni transfer je jedna od metoda uplate, a da bi ga mogli napraviti trebate imati otvoren devizni račun. Prije uplate na stranici online kladionice zapišite njihove podatke, adresu, ime kompanije, banke, broj računa, SWIFT kod i IBAN kod. Ove informacije će te dobiti kod internet kladionice kada odaberete bankovni transfer kao sredstvo uplate. Ove informacije predate u vašoj banci pri uplati. Naravno potrebno je da na vašem deviznom računu imate dovoljan iznos koji namjeravate uplatiti. Kada službenik banke napravi bankovni transfer vama se sa vašeg deviznog računa skidaju sredstva i ta sredstva će biti za najviše 5-7 dana doznačena na račun internet kladionice i tada će te ih moći koristiti. Stvari su puno jednostavnije ako imate internet bankarstvo jer putem doznake kompletan proces obavite u nekoliko minuta, a troškovi međunarodnih doznaka više nisu tako veliki.

Western Union

Western Union money transfer je usluga primanja i slanja express doznaka putem američke kompanije Western Union koja omogućava najbrži način slanja novca diljem svijeta. Western Union je jedna od najstarijih svjetskih kompanija s tradicijom od 150 godina koja svoje usluge pruža u puno svjetskih zemalja, najveća su mreža za prijenos novca na svijetu. Njihova mjesta za uplate i isplate možete pronaći u bankama i poštama označene karakterističnim žuto-crnim logom. Ne treba vam nikakav bankovni račun, samo donesite iznos koji želite prebaciti. Dobiti će te obrazac koji trebate popuniti, a potrebne informacije i objašnjenja kako ga popuniti dobiti će te na stranici internet kladionice kada odaberete Western Union kao način uplate. Western Union kao način uplate ili isplate novca se danas jako rijeko koristi jer postoji puno više bržih i jednostavnih načina ali ga spominjemo jer ga neke kladionice imaju kao mogućnost.

Bitcoin

Bitcoin je trenutno najbolja opcija ako želite zadržati maksimalnu anonimnost, imate problema sa porezima ili državnim blokiranjem bankovnih transakcija i kartica. Bitcoinom možete uplatiti i na Skrill ili Neteller, a onda u bilo koju online kladionicu. Ako još niste upoznati sa samim bitcoinom, više o detaljima kako i gdje ga možete kupiti pročitajte na stranici bitcoin klađenje.

PayPal

PayPal je najpoznatiji servis za online plaćanje koji korisnicima diljem svijeta omogućuje slanje i primanje novca. Korisnici iz Hrvatske su do sada mogli koristiti servis PayPal isključivo za plaćanje, a od 2011. je moguće i primanje uplata. Isplata sredstava sa PayPal računa omogućena je vlasnicima VISA kartica te korisnicima koji imaju otvorene bankovne račune u nekoj od američkih banaka. PayPal je servis sličan Skrillu i Netelleru ali velika razlika je u tome što on za većinu zemalja nema opciju držanja novca. PayPal je samo prolazno sredstvo plaćanja, dakle on služi samo kao posrednik između vaše kartice u lokalnoj banci i neke online trgovine. PayPal ne možete koristiti za online klađenje jer ga trenutno internet kladionice nemaju kao opciju za uplate/isplate novca, barem ne za korisnike iz ex-yu zemalja. Ipak, PayPal i online kladionice sve više surađuju i on je sada jedno sasvim uobičajeno sredstvo za plaćanje u zemljama kao što su Velika Britanija, Austrija, Španjolska i u većini skandinavskih zemalja. Za očekivati je da će se u budućnosti proširiti i na ove prostore.

Ako trebate bilo kakvu pomoć u vezi online klađenja i uplata na kladionice, imate neki problem ili samo želite podijeliti sa nama svoje iskustvo javite se preko kontakt stranice.

 

Online Kladionice Isplate

Kreditne / debitne kartice

Isplata novca sa online kladionica je moguća na bilo koju debitnu karticu (VISA/Maestro) kojom ste izvršili uplatu, a kod nekih kladionica moguća je isplata i na kreditnu karticu (uglavnom vrijedi samo za VISA kreditne kartice). Proces isplate za kreditne/debitne kartice uglavnom traje oko 2-3 radna dana.

Skrill

skrill karticaGotovo sve ovdje predstavljene kladionice imaju Skrill-moneybookers kao način za isplatu novca, a jednom kada ga isplatite sa internet kladionice trebate ga prebaciti sa Skrilla na svoj bankovni račun. Skrill isplate su moguće bankovnim transferom na vaš devizni bankovni račun, VISA debitnom karticom ili putem Skrill kartice. Troškovi isplata za bankovni transfer su fiksnih 5,5 eura, a za VISA karticu iznose 7,5%. Isplata novca sa Skrill računa je provjereno vrlo brza i ako zatražite isplatu na vaš devizni račun ili VISA karticu, novac je na računu kod vaše banke za par dana. Prije traženje isplate (bankovnim transferom) provjerite u svojoj banci SWIFT i IBAN kodove.

Skrill kartica je fizička debitna kartica koju dobijete na svoju kućnu adresu, a vezana je uz stanje na vašem online Skrill računu. Kartica je za sada dostupna samo igračima iz EU zemalja, dakle Hrvatske i Slovenije. Sa njom možete kupovati po dućanima ili podizati novce na bankomatima. Troškovi za isplate pomoću Skrill kartice iznose 1,75% od iznosa ali ako isplaćujete u nekoj drugoj valuti od one u kojoj vam je online račun, plaćate još i konverziju valute koja iznosi od 3,99% od iznosa kojeg isplaćujete. Ako karticom kupujete po dućanima (u zemljama koje nemaju valutu vašeg Skrill računa) plaćate samo konverziju valute. Postoji i godišnja naknada za korištenje ove kartice, a iznosi 10 eura.

Neteller

Neteller karticaNeteller je internet novčanik za koji vrijedi uglavnom sve što piše i za Skrill. Sve ovdje predstavljene kladionice imaju Neteller kao način za isplatu novca, a jednom kada ga isplatite sa internet kladionice i želite ga preuzeti možete to izvršiti na nekoliko načina. Isplate sa Netellera možete izvršiti sa bank transferom, čekom ili pomoću Neteller kartica. Troškovi za bankovni transfer i ček su fiksni, ne ovise o iznosu koji isplaćujete, a iznose 7,5 eura.

Najbolji način isplate je njihova Net+ kartica koja je dostupna svim igračima iz EU. Neteller debitnu karticu dobijete na svoju kućnu adresu, a sa njom onda dalje možete kupovati po dućanima ili podizati novce u bilo kojoj državi i na bilo kojem bankomatu sa MasterCard oznakom. Troškovi za isplate pomoću kartice iznose 1,75% od iznosa ali ako isplaćujete u nekoj drugoj valuti od one u kojoj vam je Neteller račun, plaćate još i konverziju valute koja iznosi 3,99% od iznosa kojeg isplaćujete. Ako karticom kupujete po dućanima (u zemljama koje nemaju valutu vašeg Neteller računa) plaćate samo konverziju valute. Kompletne upute o Netelleru i opće informacije poput registracije, uplate, isplate, kartica, verifikacije, VIP program, možete naći na Neteller stranici.

Bankovni Transfer

Bankovni transfer ili bank wire transfer je jedna od metoda isplate sa online kladionica. Da bi mogli napraviti isplatu preko bankovnog transfera trebate imati devizni račun (tekući). Internet kladionica će prije isplate tražiti da unesete potrebne podatke; Ime i prezime vlasnika deviznog računa (mora biti isto kao na kladionici), adresu i ime banke, broj deviznog računa, SWIFT kod i IBAN kod. Novac stiže na vas račun nakon 5-7 radnih dana. Jednom kada zaradite novac više nije važno vrijeme do isplate, a sa obzirom da bankovni transferi za vas nemaju troškova (većina kladionica snosi troškove barem jedne isplate mjesečno), bankovni transfer je svakako naša preporuka!

My PaysafeCard

"My PaysafeCard" je online račun za plaćanje sličan Skrillu ili Netelleru, ali ograničen utoliko što uplatu možete izvršiti samo PaySafe bonom. Neke online kladionice ga imaju kao način uplate, a možete ga koristiti i za isplatu sa kladionice. Novac sa My PaysafeCard online računa možete povući bankovnim transferom.

Western Union

U Western Union poslovnici dobijete obrazac koji trebate popuniti, a potrebne informacije i objašnjenja kako popuniti dobiti će te na stranici internet kladionice prilikom odabira Western Union kao način isplate. Proces je takav da dobijete papir od online kladionice koji isprintate, a zatim sa njime i osobnim dokumentima odete do najbliže Western Union poslovnice.

Bitcoin

Bitcoin transakcije su vrlo brze i jeftine što je velika prednost nad svim ostalim načinima uplata/isplata u kladionice. Osim toga, ni jedno drugo sredstvo plaćanja vam trenutno ne nudi toliku anonimnost. Ako još niste upoznati sa bitcoinom, više o kupovini/prodaji pročitajte na stranici BTC klađenje.

PayPal

PayPal je najpoznatiji servis za online plaćanje koji korisnicima diljem svijeta omogućuje slanje i primanje novca. Korisnici iz Hrvatske od 2011. mogu osim plaćanja i primati uplate, odnosno isplate novca sa PayPala na svoj bankovni račun. Isplata sredstava sa PayPal računa omogućena je vlasnicima VISA kartica te korisnicima koji imaju otvorene bankovne račune u nekoj od američkih banaka. Isplata ima fixni trošak, a on iznosi 5$. Ipak, PayPal je američki servis koji sve transakcije vrši u USD tako da na svaku uplatu/isplatu možete očekivati još i troškove konverzije valute. PayPal ne možete koristiti za online klađenje jer ga trenutno internet kladionice nemaju kao opciju za uplate/isplate novca, barem ne za korisnike iz ex-yu zemalja. Ipak, PayPal i online kladionice sve više surađuju i on je sada jedno sasvim uobičajeno sredstvo za plaćanje u zemljama kao što su Velika Britanija, Austrija, Španjolska i u većini skandinavskih zemalja. Za očekivati je da će se u budućnosti proširiti i na ove prostore.

Ako trebate bilo kakvu pomoć u vezi online klađenja i isplata sa kladionice, imate neki problem ili samo želite podijeliti sa nama svoje iskustvo javite se preko kontakt stranice.

 

Iskustvo i Savjeti

Kao početnik online klađenja možete napraviti nekoliko pogrešaka koje vas u budućnosti mogu koštati dosta novaca pa smo vam odlučili svojim iskustvom pomoći.

Oko registracije i otvaranja računa imamo samo dva savjeta: 1. Odaberite jedan jedinstveni e-mail s kojim će te sve raditi. 2. Sve račune otvarajte u istim valutama, najbolje euro. Razlog za jedinstveni e-mail je taj što možete imati problema kod uplate novca ako vam se e-mail s kojim ste otvorili račun kod online kladionice i e-mail internet novčanika ne podudaraju. Razlog za iste valute su ne mali troškovi (oko 2%) vezani uz konverziju valuta. Npr. ako vam je račun kod kladionice u kunama, markama ili dinarima, a skrill ili neteller u eurima, kod svake uplate ili isplate platit će te dodatnih 2% troškova. Idealan proces bi bio svi računi u istoj valuti - vaš bankovni, Skrill/Neteller, kladionica.

Uplate/isplate novca sa internet kladionica: 3. Uplate na račun online kladionice radite novčanicima; Skrillom ili Netellerom. Neteller je preporuka ozbiljnijim igračima koji se klade velikim iznosima i prebacuju velike količine novca. 4. Online novčanik nadopunjavajte Paysafe kodom. Druga opcija za nadopunu su kreditne ili VISA Electron debitna kartica. Ako ste se odlučili kladiti u samo jednoj online kladionici, možete preskočiti proces uplate putem novčanika i odabrati bilo koji način za uplatu/isplatu koji odabrana kladionica podržava. 5. Isplate radite bankovnim transferom sa računa kladionice ili Neteller/Skrill karticama.

Ako želite raspolagati zaređenim novcem, isplate radite direktno sa računa internet kladionice putem bankovnog transfera jer takva isplata nema troškova, odnosno kladionice barem za jednu isplatu mjesečno snose troškove. Ako vam gotovina nije toliko važna, želite trošiti svoj zarađeni novac po trgovinama, odličan izbor su Neteller ili Skrill kartice. Kartice su rješenje i ako želite zaobići poslovanje sa lokalnim bankama, ili ste ne zadovoljni zakonima ili porezima. Minus kartica su troškovi kod isplata i konverzija valute koju plaćate kod svake obavljene transakcije ako vam novčanik nije u valuti obavljene transakcije (vrijedi i za povlačenje gotovine i za kupovinu u dućanima).

6. Bitcoin i BTC kladionice su trenutno najbolja opcija ako imate problema sa državnim blokiranjem bankovnih transakcija ili kartica, porezima ili samo želite zadržati maksimalnu anonimnost. U slučaju da vam je blokiran internet pristup kladionicama, brzo, besplatno i jednostavno rješenje je promjena DNS adresa.

kladjenje

Načini uplata / isplata online kladionica

Na slici ispod možete pogledati tablicu podržanih načina uplata i isplata kod kladionica predstavljenih na našoj web stranici: uplate isplate online kladionica

Skrill, Netteler uplate / isplate

Na slici ispod možete pogledati tablicu podržanih načina uplata i isplata za Skrill i Neteller internet novčanike: Skrill i Neteller uplate isplate

Ako trebate bilo kakvu pomoć u vezi online klađenja, imate neki problem ili samo želite podijeliti sa nama svoje iskustvo javite se preko kontakt stranice.

Osobama mlađima od 18 godina zabranjeno je online klađenje, a iako nismo kladionica niti pružamo bilo kakve usluge direktnog klađenja, dio sadržaja bi mogao biti neprimjeren za maloljetnike pa savjetujemo roditeljski nadzor. Podržavamo sigurno i odgovorno klađenje.